Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμος Κορινθίων και το Σωματείο Τέχνης και Λόγου «Αλκυονίδες», διοργανώνουν ΑΥΡΙΟ Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 7  το απόγευμα, εκδήλωση-αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο και  το Κώστα Βάρναλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Περίανδρος» του 4ου Λυκείου Κορίνθου, που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο Κορίνθου  και θα πλαισιωθεί από τη μουσική νότα του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Παγιάτη (πιάνο) και του τραγουδοποιού Βασίλη Λέκκα (τραγούδι).
Η έναρξη του Προγράμματος, του οποίου θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, περιλαμβάνει απαγγελίες  ποιημάτων των δύο καταξιωμένων Ελλήνων ποιητών. 
Τον Νίκο Γκάτσο θα παρουσιάσει ο Ηλίας Γιαννακόπουλος δικηγόρος, κριτικός βιβλίων και συγγραφέας, ενώ το έργο  του  Κώστα Βάρναλη αντίστοιχα, θα προλογίσει ο Ηρακλής  Κακαβάνης,  δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Η Πρόεδρος του Σωματείου των «Αλκυονίδων»  Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου, θα παρουσιάσει στο κοινό τα «βιογραφικά» των συγγραφέων Ηλία Γιανικόπουλου και Ηρακλή Κακαβάνη καθώς και των μουσικών Βασίλη Λέκκα και Γιώργου Παγιάτη.  
Επίσης, οι παραπάνω  εκλεκτοί  συμμετέχοντες της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, θα βραβευθούν με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στη τέχνη και τα γράμματα.