Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΗΛ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της εκλογής των οργάνων διοίκησης του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)  Περιφέρειας Πελοποννήσου.
            Την Πέμπτη 13/11/2014 συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου στην Τρίπολη και με την προεδρία του Δημάρχου της έδρας, ως ο νόμος ορίζει, και σε ένα συναινετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές Προέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου εξελέγη ο κ. Ανδρικόπουλος Ηλίας, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Τακτικά Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ.κ.:
Γρυπιώτης Ιωάννης, Δήμαρχος Ευρώτα
Καφαντάρης Δημήτρης, Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος
Κωστούρος Δημήτριος, Δήμαρχος Ναυπλιέων
Βασιλόπουλος Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Καλαμάτας
Τσίγγανος Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Τριφυλίας
Τσιριγώτης Σπυρίδων, Δημ. Σύμβουλος Μεγαλόπολης

Αναπληρωματικά Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ.κ.:
Αθανασόπουλος Γεώργιος, Δημ. Σύμβουλος Μεσσήνης
Μελέτης Χρήστος, Δημ. Σύμβουλος Κορινθίων
Πετσέλης Χρήστος, Δημ. Σύμβουλος Άργους – Μυκηνών
Σκαντζός Εμμανουήλ, Δημ. Σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Δήμων αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και συμφώνησαν στα παρακάτω σημεία :
  1. Το Δ.Σ, του ΦΟΔΣΑ εκφράζει την κάθετη και απόλυτη αντίθεση του για τα δρομολογούμενα πρόστιμα, τα οποία μετακυλίoνται στους Δήμους και τους Δημότες τους, ενώ η ευθύνη της οριστικής και ενδιάμεσης διαχείρισης παρακρατείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  2. Διαπιστώνει ομόφωνα την πλήρη απουσία κεντρικού σχεδιασμού στην ενδιάμεση διαχείριση απορριμμάτων. Οι κρατικές δομές οφείλουν επιτέλους να χρηματοδοτήσουν άμεσα τους Δήμους και να εκχωρήσουν στον ΦΟΔΣΑ την ευθύνη διαχείρισης, διευκολύνοντας παράλληλα τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.
  3. Δηλώνουμε ότι τον αγώνα εναντίoν του προβλήματος των σκουπιδιών θα τον διεξάγουμε όλοι μαζί ενωμένοι.
Ο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους που είναι μέλη του νέου Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν εκλέγοντας με Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και δεσμεύομαι σε συνεργασία με τους Δήμους, την Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόσο της προσωρινής όσο και της οριστικής.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού
ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ανδρικόπουλος Ηλίας
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης