Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

(ΒΙΝΤΕΟ) ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Μια μοναδική για τα κορινθιακά δεδομένα ιατρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 16  Νοεμβρίου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου .
Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης και την Ομάδα Εργασίας Θεραπείας  καρδιαγγειακών παθήσεων υπερηλίκων, διοργάνωσαν ιατρική εκδήλωση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που είναι «Η σύγχρονη  πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων» .
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
 

Στην εκδήλωση διακεκριμένοι ιατροί του Ωνασείου, εισηγήθηκαν ιατρικά αλλά και κοινωνικά θέματα όπως: “Εμμηνόπαυση-Ανδρόπαυση - Σωματόπαυση και Καρδιαγγειακή πρόληψη” από την κ. Γενοβέφα Κολοβού καρδιολόγο, Διευθύντρια Καρδιολογικού Τομέα Ωνασείου.
“Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες κινδύνου στη στεφανιαία νόσο” από τον κ.  Αθανάσιο Δρίτσα, καρδιολόγο, συνθέτη, Αναπληρωτή Διευθυντή Καρδιολογικού Τομέα Ωνασείου. 
“Διάγνωση και αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών στο ιδιωτικό ιατρείο” από τον κ. Αθανάσιο Χουρσαλά, παιδίατρο, συνεργάτη παιδοκαρδιολογικής κλινικής Ωνασείου. 
“Εξελίξεις στην επεμβατική καρδιολογία” από τον κ. Γιάννη Ιακώβου, καρδιολόγο, Επιμελητή Α΄, Α΄ τμήματος Αιμοδυναμικών Μελετών και Επεμβατικής Καρδιολογίας Ωνασείου. “Καρδιοχειρουργικός ασθενής: σύγχρονη προσέγγιση και αντιμετώπιση” από τον κ. Μανώλη Παπαδάκη, Καρδιοχειρουργό, Επιμελητή Α΄ Καρδιοχειρουργικού τομέα Ωνασείου.
Την ημερίδα τίμησαν  με την παρουσία τους 
ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, 
ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου,  
ο  νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Σωτήριος Δαμασκηνός,  
ο Νίκος Σταυρέλης , υπεύθυνος Γραφείου Τύπου των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κορινθίων,  
ο Χαράλαμπος Καμπούρης αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών, 
ο Σταύρος Κεφάλας αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Κορινθίων , 
ο Χρήστος Μελέτης αντιδήμαρχος Καθαριότητας, 
ο Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Παρτσινέβελος, 
η πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδου, 
διακεκριμένοι ιατροί της Κορινθίας καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν, 
η πρόεδρος Δέσποινα Περρέα, Καθηγήτρια πειραματικής Παθοβιοχημείας Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών καθώς και πολλοί ιατροί όπως 
ο κ. Ν. Ευστρατιάδης, Παθολόγος-Γαστρενερολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αννόβερο, 
η Μαρία Κουτελού, Πυρηνική ιατρός- Διευθύντρια  Μονάδας Πυρηνικής Ιατρικής Ωνασείου,
 η Ελένη Μπιλιανού, Καρδιολόγος, Διευθύντρια  Καρδιολογικής Κλινικής Τζανείου, 
ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Παθολόγος-Αιματολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Κορίνθου 
και ο Σπυρίδων Ράμμος, Παιδοκαρδιολόγος, Διευθυντής Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής Ωνασείου.
Ο κ. Ιωάννης Χουρσαλάς, πρόεδρος της ομάδας εργασίας,  στους χαιρετισμούς του, ανέφερε τη σημασία πραγματοποίησης  της συγκεκριμένης ημερίδας στην Κόρινθο, όπου όλοι οι δημότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από  διακεκριμένους ιατρούς του Ωνασείου  θέματα καρδιαγγειακής πρόληψης και αντιμετώπισης καρδιαγγειακών παθήσεων. 
Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, όπως τα προγράμματα πρόληψης-προσυμπτωματικού ελέγχου, προγράμματα προαγωγής υγείας, δωρεάν προληπτικούς εμβολιασμούς, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων  καθώς και τις προτεραιότητες και στόχους όπως και το μέλλον του στρατοπέδου Κορίνθου, με κύριο σύνθημα για την επόμενη πενταετία : ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΥΓΙΗΣ ΠΟΛΗ 2015-2020. 

Ευχόμαστε  παρόμοιες και επιτυχημένες  εκδηλώσεις να γίνονται  συχνότερα στην Κόρινθο με τη συμμετοχή  και άλλων φορέων.