Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

(ΕΙΚΟΝΕΣ) ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ  Η ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια καθώς και σε έντονο κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου ε. έ, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του πρώην Διακόνου της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Παναγιώτου Αναστασόπουλου, τον οποίο παρουσίασε και εγκατέστησε στην Ενορία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Λεχαίου, στην οποία και θα Εφημερεύει.
Ο νεοχειροτονηθείς Ιερεύς περίδακρυς,  στην σύντομη και περιεκτική προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εξαιρετική τιμή και ευλογία που του επεφύλαξε και δεσμεύθηκε ενώπιόν  του αλλά και ενώπιον του νέου Ποιμνίου του να σταθεί άξιος πρεσβευτής του σπουδαιοτάτου της Ιερωσύνης υπουργήματος. Ακολούθως, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στο να λάβει την υπέρτατη αυτή Ευλογία και Χάρι συμπεριλαμβανομένων του πνευματικού του πατρός κ. Παναγιώτη Μαυραγάνη, των φυσικών γονέων του, Ιωάννη και Κωνσταντίνας και της συζύγου του Λουκίας, πρεσβυτέρας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στην αντιφώνησή του, αφού του συνέστησε πως πρέπει να είναι η Ιερατική αποστολή στον κόσμο, ομίλησε με θερμά λόγια για την πρότερη διακονία του νεοχειροτονηθέντος και ως Αναγνώστου στον Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου όπου τον εγνώρισε και ως Διακόνου δίπλα του. 
Τον προέτρεψε, με την ίδια ζέση, που επέδειξε έως σήμερα, να συνεχίσει και στην εξάσκησι των νέων καθηκόντων του προς το Ποίμνιό του, το οποίο σημειωτέον περιέγραψε ως ένα από τα άξια αναφοράς και λόγου στην Ι. Μητρόπολή μας, γεγονός που αυξάνει την ευθύνη στις Ιερατικές υποχρεώσεις του.

Ολοκληρώνοντας, απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ζήτησε να αγκαλιάσουν το νέο Ιερέα τους και να του δείξουν την ίδια αγάπη και εμπιστοσύνη, που έδειξαν και στον προηγούμενο Εφημέριο τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα δρέψουν τους μεστούς πνευματικούς καρπούς της ιερής σχέσεως ποιμένα-ποιμνίου.