Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΑΛ.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-Β.ΚΙΚΙΛΙΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια είχε ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή το πρωί, 14 Νοεμβρίου , στο Δημοτικό Κατάστημα της Πόλης, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Παρά το περιορισμένο χρόνο της επίσκεψης του Υπουργού στο γραφείο του Δημάρχου, λόγω της επικείμενης  ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων στις 12μ.μ., συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του παραπάνω  Υπουργείου.
Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος επεσήμανε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου η οποία είναι αρνητική στη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου καθώς επίσης τη σημασία της λειτουργίας της Δημοτικής αστυνομίας, η  οποία όμως έχει καταργηθεί.
Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Πνευματικός ενημέρωσε τον Υπουργό  για την έξαρση της εγκληματικότητας  στη περιοχή μας, ένα θέμα που  προσλαμβάνει μεγαλύτερες διστάσεις από τη στιγμή που η στελέχωση της αστυνομικής δύναμης δεν είναι επαρκής.
Εν αντιθέσει με το απελθόντα Υπουργό κ. Δένδια ο οποίος παρά τις οχλήσεις του Δημάρχου Κορινθίων ουδέποτε δέχθηκε να συναντηθεί μαζί του, ο νέος Υπουργός  Δημοσίας Τάξεως με δική του πρωτοβουλία, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κορινθίων  για να έχει μια πρώτη επίσημη συνάντηση μαζί του.
Ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα  του Δήμου μας, αφού μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, οι κάτοικοι βιώνουν μια άναρχη πόλη, αντιλαμβάνονται καθημερινά την έξαρση της εγκληματικότητας και αντιτίθενται στη συνεχιζόμενη  κράτηση των μεταναστών στο  6ο Σύνταγμα Πεζικού.
Επειδή ο χρόνος της συνάντησης ήταν περιορισμένος, οι δύο άνδρες έκλεισαν ραντεβού  για την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν αναλυτικότερα τα ζωτικά θέματα που απασχολούν τη κοινωνία της Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για τον χρόνο που διέθεσε  για να επισκεφθεί το  Δημαρχείο Κορίνθου και να γίνει άμεσα ο αποδέκτης  των  ζητημάτων που χρήζουν έγκαιρης  επίλυσης.

Στη συνάντηση Τονίστηκε απο τον Υπουργό ότι :
πρωταρχική επιδίωξη του Υπουργείου είναι η αστυνόμευση σε επίπεδο καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ακολουθεί συγκεκριμένο σχεδιασμό με στοχευμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα τα κοινά συνεργεία ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων. 
Έγινε σαφές ότι η αποτελεσματικότερη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας συναρτάται και από την καλή συνεργασία με το σύνολο των τοπικών κοινωνιών και ειδικά τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. 
Ο Υπουργός τόνισε επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα, μαζί με όλους τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για να υπάρχει ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, και να προστατευτούν πραγματικά τα δικαιώματά τους. 
Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, 
κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.