Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

(ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ) ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

Σήμερα, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, επεσκέφθη την Κόρινθο και την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου ο εξοχώτατος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον εντιμότατο Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρήστο Δήμα και ομάδα συνεργατών του.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Ο Υπουργός έγινε ευχαρίστως δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, στα πλαίσια της προγραμματισμένης για υπηρεσιακούς λόγους επίσκεψης του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. 
Κατ᾿ αυτήν αντάλλαξαν απόψεις για την ασφάλεια των πολιτών καθώς και για την εν γένει καλλίτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή των στην καθημερινότητά τους. 
Στον διάλογο, που διαμείφθηκε, συζητήθηκαν, εκτός από τα θέματα προστασίας του πολίτη, το πως και η Τοπική μας Εκκλησία μπορεί να συνεισφέρει στους ευαίσθητους τομείς των μεταναστών, των φυλακισμένων, των ενδεών και εμπερίστατων καθώς και στην διαμόρφωση κλίματος και αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Ο Σεβασμιώτατος έθεσε υπ᾿ όψιν του κ. Υπουργού το θέμα των κενών Εφημεριακών θέσεων καθώς στην Κορινθία αυτές υπερβαίνουν τις 40 και τον παρεκάλεσε να επιδείξει η Πολιτεία το ανάλογο ενδιαφέρον για τα χωριά μας, τα οποία, χωρίς αστυνομικούς, γιατρούς, δασκάλους και Ιερείς αισθάνονται την αστοργία της Πολιτείας, εξαφανίζονται, ενώ οι κάτοικοί τους εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Ο κ. Υπουργός εξήρε το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας και συνεχάρη προσωπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τις άοκνες προσπάθειες του ως προς την ανακούφιση του ποιμνίου του, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι πανελλήνια γνωστές και περιάκουστες.

Μετά το πέρας της συζητήσεως έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των υψηλών επισκεπτών του και δρομολογήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας και σε ανώτερο επίπεδο.


Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κικίλιας δήλωσε: 
«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που συνομίλησα με τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο. Εάν ήταν αστυνομικός θα έλεγα ότι είναι μάχιμος. Πρόκειται για μία χαρισματική προσωπικότητα της εκκλησίας μας, η οποία διακρίνεται για την ευαισθησία, αλλά και το πλούσιο έργο που έχει προσφέρει στην κοινωνία της Κορίνθου. Είναι ένα έργο που απορρέει από την αγάπη και την αλληλεγγύη και έχει ως τελικό αποδέκτη τον συνάνθρωπό μας».