Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Πανευρωπαϊκό Κύπελλο & Μεσογειακό Πρωτάθλημα Τριάθλου

Στις 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο και το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Τριάθλου «2014 Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship».
Η διοργάνωση συγκαταλέγεται στο επίσημο ημερολόγιο αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITU) και ως εκ τούτου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μερικών εκ των βασικών πρωταγωνιστών του επίπονου όσο και συναρπαστικού αυτού Ολυμπιακού αθλήματος. 
Το γεγονός μάλιστα ότι η διοργάνωση ήταν βαθμολογούμενη, είχε χρηματικά έπαθλα για τους νικητές ενώ φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια από τις ωραιότερες λουτροπόλεις της, αύξησε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας Τριάθλου.
Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και Μεσογειακό Πρωτάθλημα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της σειράς των αγώνων που θέσπισε η Μεσογειακή Ομοσπονδία Τριάθλου (MTF), στον προεδρικό θώκο της οποίας βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, Γιώργος Γερόλυμπος, με την επωνυμία Triathlon1.
 Ήδη ο πρώτος αγώνας της σειράς διεξήχθη τον περασμένο Μάιο στην πόλη Άβολα της Ιταλίας, και  ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση του Λουτρακίου, τη μεγαλύτερη διοργάνωση τριάθλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, που αγκαλιάστηκε από τους δήμους που εμπλέκονται στον αγώνα, αλλά και από τους τοπικούς φορείς.
Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε την Παρασκευή 17.10 με ομιλητές τους:
·         Miguel Alejandro Fernández Vázquez, τεχνικός επιτετραμμένος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τριάθλου,
·         οι αθλητές Travis Johnston (Ν. Αφρική) και  Alessia  Orla (Ιταλία), οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη
·         Αλέξης Μακρόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα
·         Αγγελική Θωμά, Πρωταθλήτρια Τριάθλου και στέλεχος της ETU
όλοι εξήραν τη δουλειά που έχει κάνει η οργανωτική επιτροπή όλο αυτόν τον καιρό, αναφέρθηκαν στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή ειδικά για την εποχή και εξέφρασαν την ελπίδα για αγώνες υψηλού επιπέδου που θα αποτελέσουν προάγγελο για μια ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική εκδήλωση του Τριάθλου τα προσεχή χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Η διοργάνωση εκκίνησε στις 9:30 το πρωί της Κυριακής με το αγώνισμα της κολύμβησης. Ακολουθήσε η ποδηλασία στη κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου συνολικής απόστασης 20.1 χιλιομέτρων και ολοκληρώθηκε με τον αγώνα δρόμου (5χλμ.) που είχε τερματισμό περίπου 2.5-3ώρες αργότερα στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου.
Η αυτοχρηματοδοτούμενη διοργάνωση υλοποιήθηκε από την Μεσογειακή και Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη συνεργασία του αθλητικού κέντρου SPORTCAMP, φιλοξενήθηκε από το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και το Δήμο Κορινθίων και υποστηρίχθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου (LTO) και τη Μυθική Πελοπόννησο.
Δεδομένης της αντικειμενικής δυσκολίας υλοποίησης μιας τόσο ιδιαίτερης διοργάνωσης η καθοριστική συμβολή τοπικών φορέων και οργανισμών αποτέλεσε βασικό στοιχείο επιτυχίας του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.
Ονομαστικά, τον αγώνα υποστήριξαν οι παρακάτω φορείς:
·         Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
·         Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων,
·         Δήμος Κορίνθου,
·         Ελληνική Αστυνομία Λουτρακίου και Κορίνθου,
·         Τροχαία Κορίνθου,
·         Τροχαία Λουτρακίου,
·         Λιμεναρχείο Κορίνθου,
·         Ολυμπία Οδός,
·         ΕΛΠΑ
·         ΕΜΥ
·         Ερυθρός Σταυρός Αγίων Θεοδώρων,
·         Διασωστικό Σώμα Κορίνθου «Πήγασος»,
·         Διασωστική Ομάδα Κορινθίων,
·         Ομάδες Δασοπυρόσβεσης Λουτρακίου - Κορίνθου - Περαχώρας - Γαλατακίου - Αθικίων - Σοφικού,
·         Πυροσβεστικό Σώμα Περαχώρας,
·         Τουριστικός Οργανισμός Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO)
·         Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών ο «Ίβυκος»,
·         Α.Ο. Ποσειδών
Τον αγώνα επίσης υποστήριξαν οι παρακάτω επιχειρήσεις:
·         Club Hotel Casino Loutraki
·         Loutraki Thermal Spa
·         Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας
·         Ζυμαρικά Μέλισσα
·         Βλάχα – Παραδοσιακά Ζυμαρικά Λουτρακίου
·         Cinema ΛΑΪΣ
·         Zipvit
·         Pearl izumi
·         Δειπνοσοφιστές
·         Δια χειρός Βενιέρη – Ανθοπωλείο.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο Λουτράκι, την πόλη των σημαντικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομών της περιοχής, προβάλλοντας διεθνώς το Λουτράκι, την Κορινθία αλλά και την Πελοπόννησο ευρύτερα ως ιδανικό αθλοτουριστικό προορισμό. 
Τα οικονομικά οφέλη και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης είναι ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος όσο και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι το οικονομικό status του μέσου τριαθλητή είναι υψηλό, ενώ η προετοιμασία και η συμμετοχή του σε ανάλογους αγώνες προϋποθέτει πολυήμερη διαμονή και ομαδικές μετακινήσεις.
Οι συμμετοχές ανήλθαν στον αριθμό των 126 αθλητών και αθλητριών 
(συγκεκριμένα 60 elite (47 elite άνδρες, 13 elite γυναίκες)), 
66 age groupers, (57 ατομικές συμμετ. και 9 ομαδικές-σκυταλοδρομία)) 
από 22 χώρες 
(ενδεικτικά αναφέρουμε Νορβηγία, Ν. Αφρική, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Γερμανία, Κροατία, Τουρκία, Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα), 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός συμμετοχής τοπικών αθλητών, οι οποίοι μάλιστα σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις. 
(μεταξύ άλλων αναφέρουμε Vamvakidis - AthanassoulasKatsaros, Karpetas D - Thomaidis G - Roumelioti E, Christos Rafailidis, Sotirios Dedes, Athanasios Dimakis, Dimitris Bakoulis, Kapetanakis Vasileios)

Αξίζει να σημειωθεί η ανακοίνωση-υπόσχεση του Γεώργιου Γερόλυμπου ότι «…και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Μεσογειακό Πρωτάθλημα θα γίνει και του χρόνου στην περιοχή», ενώ ανέφερε πως  «Παράλληλα θα διοργανωθεί και το Half Iron Man, έναν ιδιαίτερα επίπονο αγώνα, ο οποίος θα προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη.» 
Αφού ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς τους Δήμους και τους τοπικούς Οργανισμούς σημείωσε την άριστη και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και τη μεγάλη προβολή που είχε διεθνώς ο αγώνας και ο προορισμός.

To μεγάλο γεγονός προσέλκυσε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον απ’όλον τον κόσμο, ενώ προβλήθηκε και συνεχίζει να προβάλλεται τόσο σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, όσο και σε τοπικά μέσα.

www.triathlon1.net


 Προς BRAKE FM
Διεύθυνση: Κολιάτσου 32, 201 00, Κόρινθος
          Τηλεφωνικό Κέντρο: 27413-61000 & 27413-61040

Υπόψιν κου Πνευματικού Αλέξανδρου
Δημάρχου Κορινθίων

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014

         
Αγαπητέ Κύριε Ναστούλη,

Η διοργάνωση «2014 Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship», πέρασε στην Ιστορία, ως ο ποιοτικότερος και αρτιότερα οργανωμένος αγώνας Τριάθλου στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή περισσοτέρων από 130 αθλητών από 22 χώρες προέβαλλε διεθνώς την Κορινθία ενώ η υποστήριξη όλων, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τους επιχειρηματίες και τους απλούς δημότες εξασφάλισε την ομαλή ροή του αγώνα και επιτυχία στην αθλητική μας εκδήλωση.
Εκ μέρους όσων εργάστηκαν για το διεθνή αγώνα, σας ευχαριστώ θερμά για τη σημαντική υποστήριξή σας και για τη συμβολή σας στην επιτυχία μας.
Ευελπιστούμε στη συνέχιση της συνεργασίας σε επόμενες διοργανώσεις μας.

Με εκτίμηση
                 
Ο Πρόεδρος Ε.Ο.ΤΡΙ.

Γεώργιος Γερόλυμπος