Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

(ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ) Για 2η φορά η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Κόρινθο μέσα στο 2014 με μεγάλη επιτυχία

Η όπερα του Παναγιώτη Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης» Παρουσιάσθηκε και πάλι στην Κόρινθο με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο το Βράδυ 15 Νοεμβρίου. 
Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, πράγμα σπάνιο για το μουσικό είδος δράματος, παρουσιάστηκε η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με τους ίδιους αξιόλογους ερμηνευτές λυρικούς καλλιτέχνες. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούνιο παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, και μέσα σε πέντε μήνες ξαναπαρουσιάστηκε εντυπωσιάζοντας τους φιλόμουσους.Παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Δήμου Κορίνθου, 
ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κύριος Κεφάλας έδωσε βραβεία στους καλλιτέχνες 
και η Ρένα Παπαστεφάνου συντονίστρια της παράστασης 
εκ μέρους του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων 
υποδέχθηκε τους καλεσμένους και μετέφερε το μήνυμα του κ. Ιωάννη Μαρωνίτη,  Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων 
και Αντιπρόεδρου της Παγκόσμιας
Ομοσπονδίας Ομίλων, 
Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) 
για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική
Ήταν μια πολύ προσεγμένη παράσταση εκ μέρους των καλλιτεχνών, άρτια δεμένη, χωρίς κοιλιές
ανάμεσα στα χειροκροτήματα του κοινού που ήταν πολλά. 
Οι καλλιτέχνες έδειξαν πειθαρχία στην τέχνη τους και απέπνεαν σεβασμό.
Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος είναι μοναδικός στο ρόλο του Προμηθέα. 
Η χροιά της φωνής του και η ερμηνεία του ταιριάζει απόλυτα με την μουσική του συνθέτη.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ανεβάζει τον ρόλο της Ιούς στα επίπεδα της τραγωδίας που απαιτούνται συνυφασμένα με την δύσκολη μουσική γραφή για λυρικοδραματική φωνή. 

Ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Ερμή, αλλά και ως Ωκεανός επίσης, ρόλοι με απαιτήσεις και οι δυο μιας και χρειάζονται ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες όπως στις κολορατούρες.
Η σοπράνο-κολορατούρα Βανέσσα Καλκάνη ερμήνευσε την άρια της Θεάς Ηρας με απίστευτη φωνητική τεχνική. Η μουσική γραφή της άριας αναδεικνύει την φωνή της σε δυο οκτάβες και πλέον πλημμυρισμένες από στακάτα, τρίλιες, μελίσματα και μια υπέροχη μελωδία που μένει στο αυτί μετά την όπερα.
Η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου  ερμήνευσε ωραιότατα την Ωκεανίδα.
Τους λυρικούς καλλιτέχνες συνόδευσαν υπέροχα η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο. 
Οι δημότες της Κορίνθου αγάπησαν το έργο του Παναγιώτη Καρούσου και θέλουν πάλι να ξαναπαιχτεί στην πόλη τους. Αγάπησαν την όπερα μέσα από τον Προμηθέα Δεσμώτη και τους άξιους λυρικούς τραγουδιστές με το αστείρευτο ταλέντο.
Όλοι οι καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Κορίνθου μετά το τέλος της παράστασης μαζί με τους επισήμους και τους οργανωτές από τον Δήμο Κορινθίων και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Βανέσσα Καλκάνη, Αναστάσιος Στέλλας, Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα και ο συνθέτης Ελληνοκαναδός Παναγιώτης Καρούσος.
Στην  Όπερα παρευρέθησαν 
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασικίδης, 
ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού 
κ. Σταύρος Κεφάλας, 
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. 
Παρτσινέβελος Κωνσταντίνος, Βλάσσης Δημήτριος και Κουτσογκίλας Θεμιστοκλής.

Την εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών  Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.